ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Штаб ООС роз’яснив нові правила для журналістів щодо перетину блокпостів

31.10.2019, 14:55
Фото – glavcom.ua
Фото – glavcom.ua

Штаб Операції Об’єднаних сил у зв’язку із запровадженням в районі проведення операції режиму "жовтий" надав роз’яснення щодо порядку перетину блокпостів у районі проведення ООС для журналістів та працівників вітчизняних і закордонних ЗМІ. Про це 31 жовтня повідомляється на сторінці Операції Об'єднаних сил у фейсбуці, передає Главком.
Зокрема, повідомляється ось що:

  • Робота ЗМІ в районі проведення операції жодним чином не припиняється.
    Співробітники регіональних ЗМІ Донеччини та Луганщини перетинають блокпости, а також вільно переміщуються в межах цих областей на підставі журналістських посвідчень (за наявності паспорта з реєстрацією). Наявність прескарток для цього не потрібна, за винятком роботи згаданих ЗМІ в районах виконання бойових завдань силами ООС. У цьому разі журналіст повинен мати прескарту встановленого зразка (із зазначенням ПІБ, номера картки та терміну дії).
  • Перетин блокпостів представниками інших (загальнонаціональних та іноземних ЗМІ) здійснюється за показування прескарти ООС встановленого зразка (ПІБ, номер прескарти, термін дії), а також документів, що підтверджують особу. Для водіїв транспортних засобів, які перевозять журналістів, наявність прескарти необов’язкова. Підставою для пропуску таких осіб є паспорт громадянина України
  • У разі якщо журналіст поки не має прескарти, але прямує автотранспортом до пресцентру штабу операції в м. Краматорськ (Центр цивільно-військового співробітництва) з відповідною знімальною (технічною) апаратурою, для акредитації та отримання прескарти, контактна особа в пресцентрі підтвердить інформацію про акредитацію журналіста. Для оперативного врегулювання подібних ситуацій та недопущення затримання на блокпості таких працівників ЗМІ відповідні служби, які здійснюють контроль перетину блокпостів, поінформовані у встановленому порядку.

"В усіх інших випадках, а також у разі виникнення позаштатних ситуацій та проблем з перетином блокпостів просимо журналістів оперативно зв’язуватися з представниками пресцентру штабу операції", – йдеться в повідомленні.
Контактний телефон пресцентру ОКП ОС для акредитації (м. Краматорськ) (цілодобово) +38 (098) 671 30 40. Контактний телефон пресцентру ОКП ОС (цілодобово) +38 (068) 187 93 57.
Як повідомляв ІМІ, 30 жовтня кореспондент ТСН заявив, що українських журналістів не пускають до зони відведення військ на Донбасі. Проїзд для журналістів закрито до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких із 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Liked the article?
Help us be even more cool!