ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві журналістів під час сесій міськради тримають за огорожею

01.02.2021, 16:33
Фото – Надія Труш
Фото – Надія Труш

У Полтаві журналісти скаржаться на перешкоджання під час роботи в залі засідань сесії міської ради. Про це представниці ІМІ в Полтавській області повідомили журналісти кількох місцевих видань.

Так, 29 січня під час засідання сесії Полтавської міської ради журналістів не пустили до зони, яка огороджена турнікетом, до так званої ложі депутатів, працювати можна було виключно в “ложі журналістів”.

“До початку засідання сесії журналісти могли вільно пересуватися сесійною залою, а також у перерві між засіданням. Але на час самого засідання сесії вхід до “ложі депутатів” та в саму залу, де сидять депутати, зачиняли на замок, вхід за огорожу був заборонений, його охороняли двоє охоронців”, – розповіла представниця ІМІ в Полтавській області, яка була присутньою під час сесії 29 січня.

Журналісти кількох видань поскаржилися на недопуск.

“Ми приходимо на сесію, щоб висвітлювати її максимально повно. Для цього нам, зокрема, потрібні світлини. І в ідеалі це мають бути фото спікерів не лише в профіль і не лише з одного ракурсу. Приміром,  промовця за трибуною можна зняти або дуже близько, але лише правий бік обличчя, або повністю, але з протилежної частини зали, тому фото вийде темне. Фотокори можуть заздалегідь обговорювати черговість “вояжів” сесійною залою, щоб не ходити табунами, але прохід нам необхідний”, – зазначив редактор Сайту Полтави 0532.ua Володимир Паршевлюк.

Про обмеженість у виконанні своєї роботи розповіла журналістка “Полтавського вісника” Олександра Іоффе.

“Мені некомфортно, бо неможливо зняти із середнього ряду і тих, хто виступає з президії, не завжди техніка “дотягує”. Думаю, огорожу можна залишити, але в певному порядку допускати по кілька журналістів у певний час протягом сесії. Дозволяти доступ під час сесії, вважаю, немає сенсу. Бо там уже нікого немає. Також позаду третього ряду депутатів можна зробити прохід для журналістів, це в перспективі спростило б знімання громадських активістів і тих, хто виступає з трибуни”, – розповіла Олександра Іоффе.

Подібні обмеження журналістів були вже неодноразово. Журналісти звернулися до міського голови Полтави Олександра Мамая з проханням ров'язати питання закритої ложі. Він запропонував робочу зустріч із журналістами, однак дата поки невідома. Також журналісти ініціюють збір підписів за демонтаж огорожі. Ідею прибрати огорожу підтримав один з депутатів Полтавської міської ради.

Представниця ІМІ в Полтавській області з 29 січня намагалася отримати коментар від пресслужби міської ради щодо ситуації з доступом до ложі депутатів. На момент публікації новини їй відповідь так і не надали.

Liked the article?
Help us be even more cool!