ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам ірпінського інформагентства погрожувала голова ТВК

07.05.2018, 15:47
Фото - скріншот з відео ITV

У Києві 2 квітня роботі знімальної групи інформаційного агентства ITV (м. Ірпінь) перешкоджала голова Коцюбинської територіальної виборчої комісії Людмила Демченко. Про це йдеться у зверненні редакції інформагентства до ІМІ.

Інцидент стався під стінами Адміністрації Президента України, де відбувався пікет мешканців селища Коцюбинське. На події працювала знімальна група журналістів інформаційного агентства ITV у складі кореспондентки Юлії Осінської та відеооператора Сергія Манацкова.

Людмила Демченко, йдеться у зверненні редакції, погрожувала журналістам фізичним насиллям та намагалася знищити знімальну техніку.

“Під час виконання своїх професійних обов’язків працівники ITV наразилися на перешкоджання журналістській діяльності з боку голови Коцюбинської територіальної виборчої комісії Людмили Демченко, яка публічно погрожувала оператору Сергію Манацкову “мазонути в морду” і розбити відеокамеру, а після словесних погроз нанесла удар по знімальній камері”, - йдеться у зверненні.

Пізніше, зазначає редакція, селищна голова перешкоджала журналістці, закликаючи інших учасників мітингу “відсунути оту, що з мікрофоном”. Юлія Осінська продемонструвала Демченко своє журналістське посвідчення і нагадала про передбачену законами відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності.

У коментарі ІМІ Юлія Осінська повідомила, що за цим фактом була написана заява до поліції за статтею 171 Кримінального кодексу України.

За її словами, селищна голова вже не в перше їм перешкоджає, але цього разу їм вдалося зняти на відео факт перешкоджання.

“Нам цього разу вдалося зафіксувати це (перешкоджання - ред.) на камеру. Їй не сподобалося, що він (оператор - ред.) знімає. Тому що там було два мітинги, ми два мітинги знімали, а потім я як журналіст стояла біля представника АП, і вона сказала: відсуньте ту, що з мікрофоном, це ITV, вони такі-сякі. Я показала посвідчення і сказала, що є покарання за перешкоджання. На тому і все”, - розповіла Юлія Осінська.

Liked the article?
Help us be even more cool!