ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста-розслідувача Радіо Свобода викликають на допит

Фото – Facebook-сторінка Георія Шабаєва
Фото – Facebook-сторінка Георія Шабаєва

Журналіста-розслідувача Радіо Свобода викликають на допит у поліцію. Напередодні прокуратура відкрила кримінальну справу щодо журналістів за заявою судді, в якої "Схеми" виявили громадянство РФ, повідомляє Радіо Свобода.

"Наш журналіст Георгій Шабаєв також виявив, що суддя Донецького окружного суду Людмила Арестова літала в Москву в травні 2014 року і використовувала для цього російський паспорт. З 2018 по січень 2022 року вона відвідувала окупований Крим. Сумарно Арестова провела там 255 днів", – зазначили в Радіо Свобода.

Нагадаємо, 13 липня “Схеми” у своєму розслідуванні розповіли, що суддя Донецького окружного адміністративного суду Людмила Арестова, відповідно до витягу з автоматизованої системи “Роспаспорт”, є громадянкою РФ. Витяг указує, що російський паспорт Арестова отримала у 2014 році на підставі так званого “договору про прийняття Криму до складу Росії”, згідно з яким громадяни України та особи без громадянства, які на той момент постійно проживали на півострові, визнавалися громадянами РФ.

Також журналісти з’ясували, що в період із 2018 до січня 2022 року суддя відвідувала окупований Крим та провела там загалом понад 250 днів. У коментарі суддя заявила, що “не має російського громадянства”, і припустила, що паспорт їй, “можливо, дійсно був виданий”, як і решті зареєстрованих мешканців Криму, після псевдореферендуму. Свої поїздки на окупований півострів Арестова пояснила необхідністю відвідувати батьків.

26 липня 2023 року стало відомо, що Слов’янська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження через можливе втручання журналістів Радіо Свобода в діяльність судді Донецького окружного адміністративного суду Людмили Арестової, у якої журналісти “Схем” знайшли російське громадянство. Провадження відкрили після повідомлення судді Арестової про “втручання в здійснення правосуддя з метою її дискредитації”, яке вона надіслала до Вищої ради правосуддя й Офісу генерального прокурора.

Liked the article?
Help us be even more cool!