ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста каналу "Дом" не допустили на захід у "Бориспіль" через донецький паспорт

22.10.2021, 14:50
Фото – Дом
Фото – Дом

Кореспондент телеканалу “Дом” Валерій Бакус заявив, що СБУ не узгодила його особи для допуску до термінала D аеропорту “Бориспіль” через виданий у Донецькій області паспорт.

Про це він повідомив ІМІ.

За словами журналіста, 22 жовтня ввечері він мав висвітлювати приліт борту допомоги США для України в межах домовленостей Володимира Зеленського. Напередодні він отримав акредитацію пресслужби Міністерства оборони на захід, але його особу не узгодила СБУ.

Причиною відмови Бакус назвав те, що його паспорт видано в Донецькій області й для того, щоб отримати допуск до термінала D, він має пройти співбесіду з СБУ.

“Вчора мене акредитували на приліт борту, який має відбутися сьогодні ввечері. Мене акредитувала пресслужба Міноборони. Мене попросили надіслати для акредитації, хто я, першу, другу сторінки свого паспорта і прописку. Я це зробив, і мені підтвердили акредитацію. Але ось я їхав сьогодні уже на зйомку, мені написали мої колеги з каналу, що Служба безпеки в аеропорту не узгодила складу нашої знімальної групи, оскільки серед знімальної групи є люди, у яких паспорти видано в Донецькій, Луганській областях або в Криму”, – розповів журналіст.

За словами Валерія Бакуса, він є уродженцем міста Дружківка Донецької області, де йому і видали паспорт ще 1998 року, а з 2006-го він живе в Київській області й прописаний там уже 11 років.

Журналіст повідомив, що його запросили приїхати на співбесіду з СБУ, але “вирішило моє керівництво туди не відправляти”.

“Їде інша група”, – сказав Валерій Бакус.  

У преслужбі аеропорту “Бориспіль” ІМІ повідомили, що на сайті є інформація для ЗМІ, де прописано все офіційно щодо отримання доступу до термінала D, “який є режимним об'єктом”.

“Ми діємо згідно з положенням, яке є в аеропорту для отримання перепусток у режимну зону. Інформація вся  на сайті щодо вимог отримання даних перепусток”, – сказали в пресслужбі.

На сайті “Борисполя” в розділі “Інформація для ЗМІ” зазначається, що “процедура та ваші дії для отримання допуску або дозвільних документів (пропусків) залежать від зони, в якій будуть проводитися вищеперелічені заходи”.

Також звертається увага, що ОКПП, Київська митниця ДМС, СБУ – “обов’язкові інстанції, які візують ваш допуск / недопуск до режимних зон ДП МА “Бориспіль”.

Liked the article?
Help us be even more cool!