ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст ZIK повідомив, що його побили і не впустили у військово-лікарську комісію Міноборони

26.02.2019, 16:16
Фото - скріншот з відео ZIK

Журналіста передачі “Стежками війни” телеканалу ZIK Данила Яковлєва, який збирав матеріал для своєї передачі, побили та не впустили в приміщення Центральної військово-лікарської комісії Міноборони, що на вул. Госпітальній, 16, у Києві. Про це Данило Яковлєв повідомив ZIK.

Інцидент стався 26 лютого, коли журналіст прийшов до приміщення державного органу разом із бійцем, пораненим унаслідок бойових дій на Донбасі.

“Разом із пораненим бійцем, якому на війні відірвало п’яту, ми приїхали в Центральну військово-лікарську комісію, щоб він нам показав, як йому тяжко на милицях сюди добиратися, показав цю будівлю. Ми хотіли без камер зайти всередину, щоб він мені особисто показав, у яких кабінетах і що з нього вимагали, щоб ми потім знали, де знімати з камерою, і не переплутали кабінети”, - розповів журналіст.

За його словами, вони не змогли потрапити всередину, оскільки перед ними зачинили двері. Під час спроби потрапити всередину їм перешкоджали зайти в приміщення.

“Нам ніхто не відчиняв двері, ми почали стукати у вікно на першому поверсі. Нам сказали: чекайте півгодини, ми пообідаємо, і тоді ви зможете зайти. Ми чекали півгодини, нам усе одно потім ніхто не відкривав. Коли виходили курсанти, ми встигли схопити двері, і я почав заходити всередину. На мене напала якась жінка, почала відштовхувати назад на вулицю, потім невідомий чоловік почав перешкоджати мені та пораненому Петрові зайти в приміщення”, – розповів Яковлєв.

Журналіст повідомив, що його та пораненого бійця не впустили в будівлю навіть без камер. Також не змогли потрапити туди й інші відвідувачі.

“Цей чоловік, який нас не впускав, зателефонував якомусь юристу з Міноборони, якому я все пояснив. Потім підійшов інший невідомий чоловік у чорному одязі і почав нападати на мене, насильно відштовхувати від дверей, хапати мікрофон. Людина, яка нас не впускала, почала бити мене по руці та нозі, щоб я відпустив двері. Усе зняте на відео. Так ми не змогли потрапити всередину. Прийшов поранений боєць на милицях – півгодини ми з ним чекали на холоді, при тому що там навіть немає ніякої лавки, щоб присісти”, – додав Яковлєв.

За словами журналіста, чоловік, який не впускав його та бійця в приміщення Центральної військово-лікарської комісії МОУ, не назвався. Після нападу журналіст викликав на місце події поліцію, приїзду якої наразі очікують. “Це перешкоджання журналістській діяльності і застосування фізичної сили”, – сказав Яковлєв.

В коментарі ІМІ Данило Яковлєв повідомив, що після подання заяви з ним поліція, станом на 1 березня, не виходила на зв'язок. Також він повідомив, що у нього немає тілесних ушкоджень унаслідок нападу. “Ушкоджень ніяких немає, мене по нозі били, щоб я двері відпустив. Також ледве мікрофон не зламали і ледве не розірвали одяг. Так все нормально", - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!