ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пирятині невідомі розклеїли листівки з персональними даними місцевого блогера

30.09.2019, 15:13
Фото – Вадим Кирпиченко
Фото – Вадим Кирпиченко

У Пирятині (Полтавська область) невідомі розклеїли листівки із персональними даними блогера та видавця газети “Свіжий апельсин” Вадима Кирпиченка. Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

“28 вересня почали звертатися люди і казати, що бачать по місту розклеєні листівки з моїм зображенням. На листівках розміщене моє фото, інформація про місце проживання та контакти. Написано, щоб батьки були обережні, бо пирятинська поліція веде проти мене розслідування стосовно того, що я розповсюджую порнографію, матеріали з дітьми, і якщо бачать мене біля школи та садочків, одразу телефонували до поліції. Також на листівці фото документа, який нібито виданий поліцією, і там вказано, що проти мене дійсно відкрито провадження щодо цього факту. Стоїть дата, номер реєстрації повний і підпис начальника поліції Пирятина Олексія Возного”, – розповів Вадим Кирпиченко.

Фото надав Вадим Кирпиченко

Нагадаємо, у 2017 році щодо Вадима Кирпиченка було відкрито кримінальне провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 185 КК України ("Таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб"). Його обвинувачують у крадіжці телефонних дротів ПАТ “Укртелеком”, у справі зараз тривають судові засідання.

Розповсюдження листівок із чорним піаром проти нього Вадим Кирпиченко пов’язує із професійною діяльністю.

“Причин багато. Починаючи від наших місцевих інтернет-активістів, які тільки брудом поливають усіх, до поліції. Минулого тижня два резонанси було щодо поліції. На суді виявилося, що дільничний підробив протоколи проти депутата сільради і привів свідків підставних. Потерпілий звернувся до начальника поліції, щоб той перевірку зробив. А начальник сказав, щоб до мене звертався”, – розповів Вадим Кирпиченко.

На його думку, невідомі підробили документ із підписом начальника поліції, зіпсували приватну власність, адже листівки розклеювали на приватних будинках, установах та навіть на будинку начальника поліції Олексія Возного. 

Вадим Кирпиченко написав заяву до поліції через наклеп та поширення недостовірної інформації.

Речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв у коментарі представниці ІМІ повідомив, що спочатку на адресу Пирятинського відділу поліції надійшов анонімний лист про вчинення Кирпиченком правопорушень, не тих, у яких він уже є фігурантом. “Потім протягом ночі були розклеєні листівки з інформацією про Кирпиченка. Далі він звернувся із заявою до поліції про те, що невідомі паплюжать його честь і гідність”, – сказав він, додавши, що за цим фактом ведеться слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!