ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Люксембургу, який влаштував велотур на підтримку України, дістався Вінниці

Фото - Суспільне Івано-Франківськ
Фото - Суспільне Івано-Франківськ

Журналіст з Люксембургу Мішель Мертен організував благодійний велотур на підтримку України. Він подолав вже понад дві тисячі кілометрів на велосипеді та в межах велозаїзду відвідав 6 серпня Вінницю.

Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.

Розпочав свій велотур Мішель на початку липня. Він збирає збирає донати на підтримку волонтерів та Збройних сил України. За даними міськради, він допомагає розвивати харківський проєкт, метою якого є пакування сухпайків. Також журналіст підтримує реабілітаційний центр для українських дітей в Карпатах, де оздоровлюються діти з різних регіонів України.

Мішель Мертен у Вінниці 6 серпня, фото - myvin.com.ua

Маршрут Мішеля Мертена до Вінниці пролягав через такі міста: Люксембург, Шенген, Нюрнберг, Пльзень, Прага, Освенцим, Краків, Львів, Івано-Франківськ, Бар.

У Вінниці його зустріли велосипедисти з міської та обласної спортивних шкіл, а також учасники місцевої велоспільноти.

З собою у наплічнику журналіст возить різні прапори - Німеччини, Люксембурга, Польщі, Чехії та інших країн. Український прапор він пов’язав на себе, зізнається, що для нього це дуже символічний жест, зазначає міськрада.

Для Мішеля провели екскурсію містом та показали Площу Перемоги, куди минулого року влучили російські ракети.

“Україна – чудова країна, і тут живуть чудові люди. На мою думку, Люксембург має тісні і довгі відносини з Україною, в нас схожа історія. 10 травня 1944 року Люксембург був окупований нацистами. Тому для нас 10 травня має таке ж значення, як для українців 24 лютого. Люксембург став однією з країн, які одразу почали допомагати Україні з амуніцією. Маленьким країнам значно простіше поставити перед собою якесь завдання та виконати його”, – розповів Мішель Мертен.

Журналіст висвітлює події в Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії. Його блог про поїздку розміщений на головній сторінці видання, в якому працює чоловік. Як розповів Мішель Суспільному, його блог має й інформаційно-просвітницьке спрямування. Там він не тільки розповідає про свою поїздку, але й пише історії українців, з якими спілкується.

Liked the article?
Help us be even more cool!