ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Лубнів заявив у поліцію про погрози фізичною розправою

06.09.2017, 10:53

У Лубнах Полтавської області журналіст міської телекомпанії звернувся до поліції з заявою про погрози фізичною розправою з боку водія, що порушив правила дорожнього руху. Про це повідомляється на сторінці Головного управління Національної поліції у Полтавській області у Фейсбук.

До Лубенського відділу поліції 30-річний журналіст звернувся 4 вересня близько 21-ї години.

Як з’ясувалося, 1 вересня, близько 23-ї години, наряд групи реагування патрульної поліції міста Лубни за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль Seat під керуванням 31-річного містянина. Останній мав ознаки алкогольного сп’яніння, але від проведення медичного огляду на встановлення стану алкогольного сп’яніння категорично відмовився. У цей час журналіст місцевої телекомпанії здійснював зйомку по проспекту Володимирський Майдан та став свідком події. Водій почав нецензурно лаятися та погрожувати громадянам, у тому числі і журналісту, що фіксував подію на камеру.

Відносно водія поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані сп’яніння). Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі 10 200 гривень та позбавлення права керувати транспортним засобом строком на один рік.

Журналіст, який здійснював відеозйомку, просить притягнути до кримінальної відповідальності вказаного водія за статтею 345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

У рамках відкритого кримінального провадження слідчими проводиться досудове розслідування.

Як повідомляє представниця ІМІ у Полтавській області, погрози отримав журналіст телекомпанії “Лубни” Олександр Назарець.

За словами Олександра Назарця, він опинився на місці ДТП, оскільки разом з патрульними вів патрулювання на дорогах, робив сюжет про патрулювання містом.

Журналіст уточнив, що за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 345-1 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!