ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Юрій Луканов видав книгу про Донбас

22.10.2020, 17:51
Фото - Юрій Луканов
Фото - Юрій Луканов

Журналіст Юрій Луканов видав книгу про Донбас, до якої увійшли оповідання під загальної назвою “Знайти убивцю Фільова” і роман “Репортер Волковський”. Про це йдеться у пресрелізі, надісланому ІМІ.

“Оповідання змальовують фантасмагоричну ситуацію, коли так звана донецька народна республіка увійшла до складу України на правах автономії. Дехто з колишніх бойовиків зумів приховати свої злочини, став “шанованою людиною”, хтось із них навіть в депутати Верховної Ради пробився.

Вони прагнуть карати колишніх воїнів, котрі виступили на захист України. Одначе, ні жертви злочинів, ні колишні воїни не сидять склавши руки, а вживають заходів, щоб минуле бойовиків відлунювалося їм сьогодні. Отож, мир настав лише формально. Де факто триває підпільна війна”, - зазначив Юрій Луканов.

“Репортер Волковський” - роман про пригоди журналіста на війні. Він передає особистий досвід автора, однак не є документальне відтворення певних історій.

“У Криму головний герой Іван Волковський визволяє з полону французького телеоператора, вдавшись до авантюрних прийомів. Потім їде у Донецьк, оскільки у полоні опинився його друг і колега. Дорогою він стає свідком трагічної ситуації, коли снаряд бойовиків влучає у пасажирський автобус і вбиває кількох людей. Врешті, головний герой сам опиняється у печально відомій в’язниці “Ізоляція”. … Головний герой і його друг постають перед моральним вибором — збрехати на користь російської пропаганди і визволитися, чи відмовитися і залишитися в полоні, ризикуючи здоров’ям і життям. Вони також шукають відповіді на питання, як поводитися журналісту країни, на яку напали - зберігати цілковитий нейтралітет, чи шукати інакші підходи”, - йдеться у дописі до роману.

Готуючи книжку до друку, автор оголосив передоплату. Це йому дозволило покрити приблизно третину видавничих витрат.

Нове видання можна замовити, написавши автору на електронну пошту: [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!