ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст, якого побив власник кінотеатру, вимагає в суді від нападника 300 тис. грн

30.01.2020, 16:32
Фото – скриншот з відео Віталія Глаголи
Фото – скриншот з відео Віталія Глаголи

Журналіст з Ужгорода Віталій Глагола, на якого у 2018 році напав власник кінотеатру, подав позов до Ужгородського міськрайонного суду на нападника про стягнення 300 тисяч гривень моральної шкоди. Про це Віталій Глагола повідомив на своїй сторінці у фейсбуку та підтвердив інформацію ІМІ.

Гроші журналіст, у разі виграшу, планує передати на благодійність.

“Сьогодні я подав цивільний позов про стягнення з нападника моральної шкоди. Із вимогою стягнення з обвинуваченого компенсації в розмірі 300 тисяч гривень. Щоб не було спекуляцій на тему, що я хочу нажитися на бідному власнику кінотеатру і заробити на ньому грошей, я, в разі виграшу цивільного позову, зобов'язуюся передати всі гроші на благодійність”, – написав він.

Також журналіст повідомив, що сьогодні мало відбутися перше судове засідання в кримінальному провадженні щодо нападу власника кінотеатру “5 елемент” на нього в травні 2018 року.

Проте засідання через неприсутність обвинуваченого у справі перенесли на 16 квітня.

Як повідомляв ІМІ, 16 травня 2018 року в Ужгороді власник кінотеатру “5 елемент” побив кореспондента телеканалу СТБ Віталія Глаголу, який знімав конфлікт між відвідувачкою та адміністрацією закладу.

Нападник кілька разів завдав ударів у голову та груди, зокрема в присутності поліцейських. Лікарі діагностували журналісту легкі тілесні ушкодження.

За цим фактом слідчі Ужгородського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство").

23 жовтня 2019 року слідчі Ужгородського міськвідділу поліції повідомили нападнику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – в спричиненні умисного легкого тілесного ушкодження та умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням журналістом законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 125 КК України та ч. 2 ст. 345-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!