ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Павло Казарін повідомив, що має російський паспорт

12.06.2020, 15:33
Фото – фейсбук Павла Казаріна
Фото – фейсбук Павла Казаріна

Журналіст, колумніст і телеведучий Павло Казарін підтвердив, що має російський паспорт із березня 2014 року, але зараз проходить процедуру виходу з російського громадянства. 

Про це він повідомив 12 червня на своїй фейсбук-сторінці.

Як повідомляє “Детектор медіа”, про російські паспорти Казаріна (внутрішній і закордонний) розповів 11 червня у своєму ютуб-каналі проросійський блогер і політик Анатолій Шарій. Він оприлюднив цю інформацію якраз напередодні Дня Росії, який відзначається 12 червня. Зранку 12 червня про російські паспорти Казаріна написали видання Шарія “Шарий.нет” і колишній заступник глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі. Шарій у своєму ютуб-каналі закликав “вітати пропагандиста з “Радіо Свобода” Павла Казаріна з Днем Росії”. 12 червня фейсбук-сторінку Казаріна атакували боти, які почали писати йому привітання з Днем Росії.

Як пояснив Казарін, він отримав російський паспорт у Сімферополі наприкінці березня 2014 року, оскільки планував залишитися жити в Криму з батьками. “Після того як Росія захопила Крим, виявилося, що моя кримська прописка тепер прирівнюється до російського громадянства… Була ще опція отримати російський дозвіл на проживання. Для цього в Криму відкрили чотири вікна для приймання заяв про відмову від роспаспорта. Три тисячі осіб встигли подати заяви. Інші не встигли”, – написав він.

Із 2012 до 2014 року Павло Казарін два роки жив і працював у Москві як український громадянин з дозволом на роботу. В інтерв’ю він нещодавно розповідав про цей період життя: “Усі знайомі думали, що я переїхав назавжди. Але я постійно відчував, що перебуваю у відрядженні. Я два роки поспіль отримував дозволи на працю, платив усі податки, був нерезидентом, увесь час відчував себе не дуже захищеним зі своїм паспортом у кишені. Особливо коли ходив на мітинги і бачив, що там відбувається. У лютому 2014-го стало зрозуміло, що відрядження скінчилося”.

За словами журналіста, улітку 2014 року, остаточно залишаючи Москву і повертаючись до Криму, він замовив ще й російський закордонний паспорт.

У жовтні 2014 року Казарін залишив Крим і переїхав до Києва. Через рік до Києва переїхали і його батьки. “Російський паспорт був потрібен мені лише для того, щоб жити в окупованому Криму. Коли я звідти поїхав – потреба в ньому відпала. Останні два роки я збиратиму довідки для виходу з російського громадянства”, – пояснив журналіст.

За його словами, у січні 2020 року він записався на приймання в російське посольство і надіслав поштою заяву про вихід із громадянства. Візит було призначено на кінець березня, але потім почався карантин, і в посольстві обіцяють відновити приймання після 18 червня.

Павло Казарін додав, що планував розповісти цю історію через пів року, коли нарешті завершить процедуру виходу з російського громадянства.

Liked the article?
Help us be even more cool!