ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Fox News Бенджамін Голл, який вижив після поранення в Україні, у книзі описав свою історію

15.03.2023, 14:26

Журналіст американського телеканалу Fox News Бенджамін Голл, який висвітлював війну в Україні й був важко поранений 14 березня 2022 року під Києвом, написав книгу про свою історію. Унаслідок поранення він втратив ногу, ступню на іншій нозі, око та можливість користуватись однією рукою. 

Як розповів Голл виданню The Hollywood Reporter, у його книзі “Врятований” ідеться про те, як він вижив після поранення, та зусилля його колег, щоб вивезти його з України в США на лікування.

Фото – @benjaminhallfnc/Instagram

Нагадаємо, 14 березня 2022 року команда репортерів Fox News, працюючи в Україні, потрапила під російський ракетний обстріл у Київській області. Унаслідок обстрілу оператор Fox News П'єр Закжевські та українська журналістка Олександра Кувшинова загинули, а Бенджамін Голл отримав важке поранення

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Benjamin Hall (@benjaminhallfnc)

За словами журналіста, останній рік він проходив реабілітацію, лікувався в американському військовому шпиталі. 

“Останній рік пішов на реабілітацію. Мені довелося пройти ще один курс фізіотерапії та щодня бачитися з лікарем, і мені хочеться якнайшвидше повернутися до роботи, говорити, розмовляти з людьми – не лише про те, що сталося, а й про майбутнє. Минув майже рік, і я вважаю, що досяг значного прогресу в лікуванні. Ментальних сил у мене багато”, – сказав Голл.

Він зазначив, що бажає повернутися в журналістику: “Коли я думав про майбутнє, пишучи свою книжку, я хотів був відкритим до безлічі ідей, і в мене є багато планів, які не пов’язані з журналістикою. […] Але бажання повернутися до журналістики теж є. Останніми місяцями воно було сильнішим, ніж будь-коли”. 

За словами Голла, треба лише з’ясувати, як саме це зробити та що саме в його силах.

“Я хочу розповісти історії декого з тих людей [які допомогли мені]. Думаю, мені вдасться поєднати журналістику, якою я займався раніше, та мій новий досвід і розповісти про людей, які пережили складні ситуації. […] Якщо чесно, я хочу займатися всім підряд. […] Знаєте, я рік був на лікуванні. Я хочу робити все що можу. В мені тепер багато любові до життя. Навколо стільки добра. Зло й жахи, що сталися зі мною, не залишили на мені шрамів. Натомість мене надихає доброта, свідком якої я став, і я хочу робити все можливе, щоб поділитися цією добротою. Мені вже давно кортить повернутися до роботи. Треба лише з’ясувати, як саме це зробити та що саме в моїх силах”, – сказав він.

Також Бенджамін Голл розповів, що щодня повертається до спогадів про П’єра Закжевські.

“Я щодня повертаюся до того моменту, до лежання на землі, до сидіння поруч із П’єром [у машині перед нападом]. Я щосили намагаюся згадати, що я тоді відчував, і це дивним чином надає мені сил. У деякому сенсі я зрозумів, що той, хто пройшов через таке, може впоратися абсолютно з усім. В іншому сенсі я усвідомив, що маю запам’ятати той момент назавжди. Бо якщо не брати від життя все, вийде, що смерть П’єра була марною. […] Це зробило мене сильнішою людиною; людиною, яка розуміє, що добро можливе та що його треба творити”, – розповів він.

На каналі Fox News також вийде документальна стрічка, заснована на мемуарах Голла, під назвою “Жертва й виживання: Історія з фронту”. Фільм міститиме відео, зняте Закжевські за хвилини до нападу.

Liked the article?
Help us be even more cool!