ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "1+1" написав заяву в поліцію через перешкоджання з боку посадовця Кабміну

23.05.2019, 13:00
Фото – скріншот з відео Володимир Тимофійчук

Журналіст телеканалу “1+1” Володимир Тимофійчук заявив, що йому перешкоджав у виконанні його професійної діяльності головний спеціаліст секретаріату Кабінету Міністрів Ігор Конопацький. Про це журналіст повідомив ІМІ.

За його словами, інцидент стався 15 травня в Києві після засідання Кабінету Міністрів, коли він попрямував до міністра юстиції України Павла Петренка, щоб узяти коментар.

“Він перешкоджав мені пройти до міністра й отримати інформацію. Я думаю, саме питання риторичне, чому саме до нас. Тому що, перше, це канал, там було зрозуміло, що це були "плюси". А друге, він чітко знав, що я буду підходити до міністра юстиції і ставити йому незручні запитання. По суті, як я зараз розумію, дані працівники, хоч вони і числяться як представники прес-служби Кабміну, здебільшого виконують роль охоронців”, – розповів журналіст.

За його словами, він мав редакційне завдання, проте саме через перешкоджання не зміг його виконати.

“У мене було редакційне завдання від керівника отримати інформацію стосовно тих питань, що нас цікавили для програми “Українські сенсації”. Але, власне, я не зміг виконати своє редакційне завдання, і зйомка була зірвана через те, що чиновник перешкодив моїй роботі”, – зазначив Тимофійчук.

21 травня журналіст подав заяву до поліції про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 171 ККУ ("Перешкоджання професійній журналістській діяльності").

Як повідомили Володимиру Тимофійчуку 23 травня в слідчому відділі Печерського управління поліції, заява нині на резолюції керівника слідчого відділу, і попросили його зателефонувати після обіду.

Liked the article?
Help us be even more cool!