ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст 1+1 Андрій Цаплієнко отримав осколкове поранення (доповнено)

25.03.2022, 21:56
Фото – ТСН
Фото – ТСН

Журналіст “ТСН. Тижня” телеканалу 1+1 Андрій Цаплієнко отримав осколкове поранення. Про це він написав 25 березня у Facebook, повідомляє ТСН.

За його словами, поранення неважке. Інших подробиць він не повідомив.

“Дострибався. Маю невеличке осколкове. Лікар пообіцяв, що до перемоги заживе”, – написав журналіст.

За даними 1+1 media, Цаплієнко отримав поранення увечері 25 березня під час обстрілу російськими військами колони цивільного населення в Чернігівській області. 

В обстріляній колоні перебували іноземні журналісти з англомовного каналу TRT World (Туреччина) та спеціальний кореспондент ТСН (1+1), заслужений журналіст України Андрій Цаплієнко. Вони виконували редакційне завдання, фіксуючи проведення гуманітарного коридору для евакуації мирних жителів до безпечної зони.

“Це сталося сьогодні, 25 березня, близько 16:50, під час обстрілу гуманітарного коридору до Чернігова. Там перебувало багато цивільних людей та автомобілів, які чекали на дозвіл, аби переправитися до Чернігова або забрати своїх рідних звідти. Після того як безпілотник зафіксував скупчення людей, через 15 хвилин розпочався обстріл. Спершу почали стріляти зі "Смерчу", потім з артилерії калібром 122 мм, далі підключився міномет, і на фінальному етапі – танк. Усе це тривало не менш ніж півтори години”, – розповів Андрій Цаплієнко. 

Разом із Цаплієнком була знімальна група англомовного каналу TRT World. “Попри те що колеги – досвідчені військові журналісти, вони були шоковані, адже вперше опинилися під таким потужними артилерійським обстрілом. Так само як шоковані жорстокістю російських військових у ставленні до мирного населення”, – розповів журналіст. 

Зараз Андрій перебуває під крапельницею: “Лікарі сказали, що рана на 5 балів. Це означає, що все буде нормально і мені дуже пощастило”.

Нагадаємо, за даними ІМІ, за місяць широкомасштабного вторгнення рф в Україну (з 24 лютого до 24 березня) поранення внаслідок обстрілів російських окупантів отримали щонайменше семеро журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!