ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журнал "Перець" припиняє випуск друкованої версії

16.12.2019, 10:39
Фото – фейсбук "Перця"
Фото – фейсбук "Перця"

Сатиричний український журнал “Перець” у грудні випускає останню друковану версію, після чого виходитиме лише в електронному вигляді. Про це повідомляється на сторінці “Перця” у фейсбуку, інформує ВВС.

“Анонс “Перця” №12 за 2019 рік, останнього паперового друкованого примірника. Нагадую шановній громаді, що із січня наступного року часопис виходитиме у світ в електронному вигляді в мережі Інтернет”, – йдеться в дописі.

Водночас у коментарях до посту редакція нагадала, що за рішенням держпідприємства “Преса України” “Перець” перестав друкуватися за державні кошти ще за президентства Віктора Януковича, у грудні 2013 року.

“Він періодично виходив на одному листочку з обох сторін у вигляді бойового листка “Перець на передовій”. Видавали його на волонтерських засадах і розповсюджували в зоні АТО”, – додали в редакції.

У 2017 році журнал відродили – також на волонтерських засадах, а більшість коштів передплатників витрачалися на доставлення поштою.

Сатирики, карикатуристи, редактори працювали над створенням “Перця” безкоштовно, зазначають у журналі.

Однак через зростання вартості поліграфії та “відмову Укрпошти доставляти журнал у сільську місцевість і невеликі міста” редакція вирішила повністю перейти на електронний формат.

“Хто шанує українську сатиру та гумор, будуть купувати перегляд журналу із січня 2020-го в інтернеті. Якщо проєкт виправдає себе і ми отримаємо достатньо коштів, то відновимо його паперову версію для найпалкіших шанувальників і коштуватиме він близько 100 грн з доставкою через “Нову пошту”, – додали автори “Перця”.

Liked the article?
Help us be even more cool!