ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жан Беленюк розповів, як російська пропаганда працює в Африці

11.11.2022, 11:40
Фото – noc-ukr.org
Фото – noc-ukr.org

Російська пропаганда давно впливає на жителів Африки, країни цього континенту входять до сфери інтересів Росії. Пропагандисти висвітлюють певні події в потрібному їм напрямі, а інколи й самі створюють провокативні ситуації.

Про це в інтерв'ю на YouTube-каналі "Бомбардир" розповів кандидат у президенти Національного олімпійського комітету України, народний депутат Жан Беленюк.

Нещодавно він побував у Руанді та Південній Африканській Республіці. За його словами, далеко не всі африканці мають уявлення про те, що насправді відбувається в Україні. Багато жителів африканських країн співчувають нам, але є чимало тих, хто дивиться і російські новини по телебаченню.

"У Руанді нас підтримують на дипломатичному фронті. Багато хто там бачить, що саме Росія напала на Україну. Всі розуміють, що війна – це погано. Країна в минулому стикалася з військовими діями, тож руандійці розуміють біль українців", – пояснив Жан Беленюк.

Він також навів приклади, як Росія бореться за уми африканців.

"Вони беруть якусь ситуацію, умовно кажучи, а іноді й самі її провокують. Потім її роздмухують до всесвітніх масштабів, кажуть: "Там одні расисти, нацисти й все інше". Мені здається, це правильний хід, що я поїхав туди", – пояснив Жан Беленюк.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!