ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський запросив представників Facebook на "Дія. Саміт" та запропонував відкрити офіс в Україні

28.09.2021, 10:10
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський запросив представників Facebook відвідати “Дія. Саміт”, який відбудеться в Києві 29 листопада, та запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії в Україні.

Про це він сказав 27 вересня під час відеоконференції з головною операційною директоркою компанії Facebook Шеріл Сендберг та віцепрезидентом Facebook Ніком Клеггом, повідомляється на сайті президента.

“Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими в Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом”, – наголосив Зеленський.

Зеленський ознайомив представників Facebook з ключовими здобутками України у впровадженні цифровізації та нещодавніми кроками української влади в напрямі вдосконалення податкового та правового режимів для IT-компаній. Він розповів, що Україна стала першою країною у світі, яка прирівняла цифрові паспорти до звичайних. Також розповів про єдиний портал державних послуг “Дія”, де громадяни можуть скористатися сервісами електронного підпису та відкриття бізнесу.

За словами глави держави, заплановано розширити перелік електронних послуг в Україні: електронна митниця, парламентські та президентські вибори, цифровий перепис громадян України.

Президент також зауважив, що Україна активно бореться з російською дезінформацією. Зокрема, він поінформував про досвід роботи Центру протидії дезінформації, який співпрацює з міжнародними партнерами й допомагав протидіяти російському втручанню під час виборів у Молдові. Крім того, в Україні працює Центр кібербезпеки, який протидіє кібератакам, передусім з боку Росії.

Зі свого боку Шеріл Сендберг зазначила, що “ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю”

“Ми прагнемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим українським користувачам. Це відображається в різних діях компанії, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert в Україні, і ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю”, – зазначила вона.

Віцепрезидент Facebook Нік Клегг повідомив, що завдяки оперативній роботі компанії у світі зірвано 150 операцій, які стосувалися поширення дезінформації щодо пандемії COVID-19 та впливали на суспільну думку, серед яких 18 – в Україні.

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що ключовими каналами комунікації під час передвиборчої президентської кампанії Зеленського були сервіси Facebook та Instagram.

“Facebook та Instagram для великої кількості малих і середніх компаній є ключовим джерелом трафіку”, – сказав Михайло Федоров.

Також учасники відеоконференції обговорили питання відкриття R&D-центру Facebook в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!