ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення в Україні кібервійськ

27.08.2021, 10:53
Фото – dentonsdata.com
Фото – dentonsdata.com

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який уводить у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 14 травня 2021 року “Про невідкладні заходи з кібероборони держави”, що передбачає створення кібервійськ у структурі Міноборони України.

Відповідний документ №446/2021 разом із зазначеним рішенням РНБО оприлюднено на сайті глави держави 26 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У рішенні РНБО зазначено, що Кабмін має невідкладно розрахувати обсяг матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідних для створення та забезпечення належного функціонування кібервійськ, а також обсяг комплектування особового складу кібервійськ з урахуванням оптимального співвідношення військовослужбовців, працівників Міністерства оборони України, а також зарахованих у запас, резервістів та інших категорій осіб.

“За результатами розрахунків у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо створення та функціонування в системі Міністерства оборони України кібервійськ”, – ідеться в документі.

У ньому наголошується, що зазначене рішення було ухвалене для захисту суверенітету держави, забезпечення її обороноздатності, запобігання збройному конфлікту та відсічі збройній агресії в кіберпросторі.

Указ президента набирає чинності з дня його опублікування. Згідно з ним відповідальним за виконання зазначеного рішення РНБО є секретар Ради Олексій Данілов.

Liked the article?
Help us be even more cool!