ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти каналу "Наш"

12.02.2022, 11:21
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський увів у дію Ради національної безпеки і оборони України від 11 лютого щодо застосування санкцій до телеканалу “Наш” та інших компаній.

Відповідний указ №52/2022 “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” оприлюднено 11 лютого на сайті глави держави.

Згідно з рішенням Радбезу, РНБО підтримало внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб.

Так, санкції строком на п’ять років застосовані щодо ТОВ “Наша Прага” (телеканал Максі ТВ), ТОВ “Наш 24”, ТОВ “Наш 365” (телеканал “Наш”) та “Demosena Investments Ltd”.

Санкції, зокрема, передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; заборону користування радіочастотним ресурсом України;  обмеження або припинення надання електронних комунікаційних послуг і використання електронних комунікаційних мереж тощо.

Іншим указом №51/2022 президент увів у дію рішення РНБО від 11 лютого щодо застосування санкцій строком на п'ять років до товариства з обмеженою відповідальністю “Вітрина ТВ”, яке зареєстровано в Російській Федерації.

Санкції передбачають, зокрема, блокування інтернет-провайдерами доступу до вебресурсу vitrina.tv, зокрема до його субдоменів.

Як повідомляв ІМІ, 11 лютого РНБО запровадила санкції щодо телеканалу “Наш”, а також проти компанії “Наша Прага”, “ТОВ Наш 24”, “ТОВ Наш 365” та компанії, яка, за даними РНБО, є власником усіх цих компаній та зареєстрована на Кіпрі.

Також РНБО запровадила санкції щодо зареєстрованого в Москві ТОВ “Витрина ТВ”, яка надає послуги щодо трансляції заблокованих в Україні російських телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!