ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський розповів, як Україна боротиметься з дезінформацією

05.07.2021, 12:53
Фото: slovoidilo.ua
Фото: slovoidilo.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна почала створювати систему протидії дезінформації на рівні держави, а наступний крок – налагодити систему стратегічних комунікацій та координацію на міжнародному рівні з нашими союзниками.

Про це він сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика", повідомляє Укрінформ.

Зеленський зауважив, що наразі особливого значення набуває інформаційна війна.

"Кіберзагрози, атаки на критичну інфраструктуру стають майже буденним явищем. Ми маємо ділитися досвідом з партнерами в цих сферах і долучатися до спільних зусиль з подолання цих викликів сучасного світу", – наголосив Зеленський.

За його словами, "знакове питання для нашої цифрової реальності – це ефективна протидія гібридним та різним дезінформаційним атакам".

"За останній рік ми почали створювати систему виявлення і, що важливо, систему протидії дезінформації на рівні держави. Наступний крок – налагодити таку систему стратегічних комунікацій та координацію як на рівні держави, так і на міжнародному рівні з нашими союзниками", – сказав Зеленський.

Він наголосив на важливості формування позитивного іміджу України за кордоном. 

"Це потужний інструмент. По-перше, як знайомство з Україною і, по-друге, як подолання всіх тих стереотипів, які базуються на пропаганді й дезінформації. Україна має стати визнаним позитивним брендом, привабливим для всіх туристів, привабливою для подорожей, для навчання, для освіти, для бізнесу", – сказав президент.

Нагадаємо, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. На базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

У складі Мінкульту був створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

У червня стало відомо, що обидва центри досі не мають приміщень, фінансування і штату.

Liked the article?
Help us be even more cool!