ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр протидії дезінформації та Центр стратегічних комунікацій досі не отримали фінансування і працівників

09.06.2021, 13:20
Поліна Лисенко і Любов Цибульська
Поліна Лисенко і Любов Цибульська

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики, створені у квітні та березні відповідно, досі не мають приміщень, фінансування і штату. Про це пише "Українська правда".

За даними видання, єдиною працівницею Центру протидії дезінформації при РНБО є його керівниця Поліна Лисенко, яка за кілька місяців роботи ще не отримувала заробітної плати.

За її розрахунками, приблизний бюджет на оплату праці половини штату, тобто 26 людей, до кінця 2021 року – 11–12 мільйонів гривень. Це близько 60 тисяч гривень на місяць на спеціаліста. Більшість майбутнього штату становитимуть аналітики. Кошти на фінансування, за словами керівниці центру, має знайти Мінфін.

Офісом Лисенко наразі є крихітний кабінет на першому поверсі будівлі РНБО та ситуативна кімната в Офісі президента, куди центр має згодом перебратися. 

Бюджет іншого центру, при Мінкульті, мав становити приблизно 10 мільйонів на рік, але коштів Мінфін поки так і не виплатив.

Разом з керівницею Любов’ю Цибульською в центрі при Мінкульті працює ще четверо людей. Зустрічі проводять у міністерстві.

"Ми вже можемо говорити, що ми працюємо, проте поки немає державних грошей і можливостей набрати колектив, я б не говорила, що центр остаточно заснований", – каже Цибульська.

Нагадаємо, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. На базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

У складі Мінкульту був створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Liked the article?
Help us be even more cool!