ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський пропонує відзначати День пам’яті та перемоги над нацизмом 8 травня

08.05.2023, 11:07
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подає до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня пам'яті та примирення.

“Саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію вермахту. Саме 8 травня світ вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною. Це чиста історія, без ідеологічних домішок. І це – історія нашого народу, наших союзників, усього вільного світу. Сьогодні ми повертаємо її нашій державі”, – сказав президент.

Він додав, що Україна ніколи не забуде внесок свого народу в перемогу над нацизмом. 

“І нікому не дамо стерти роль українців у цій перемозі, наших людей, того покоління, про яке бережемо пам'ять майже в кожній нашій родині. Ми не дозволимо присвоїти спільну перемогу народів антигітлерівської коаліції й не дамо брехати, ніби перемога могла відбутись і без участі якоїсь країни чи народу”, – сказав Зеленський.

Крім того, президент повідомив, що сьогодні підписав указ, згідно з яким щороку 9 травня Україна відзначатиме як День Європи.

“Щороку від завтра, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм”, – сказав він.

Нагадаємо, День Європи святкують 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті.

Liked the article?
Help us be even more cool!