ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський подякував журналістам за перемогу в інформаційній війні

09.09.2022, 17:44
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подякував українським та іноземним журналістам за перемогу в інформаційній війні. 

Про це він сказав 9 вересня під час вручення журналістам державних нагород за мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету й територіальної цілісності України, повідомляється на сайті глави держави.

За словами президента, з першого дня повномасштабного вторгнення Росії українські та іноземні журналісти розповідали світові правду про те, що відбувається в Україні, об’єднуючи як українців, так і громадян інших держав довкола підтримки нашої країни.

“Допомогли об’єднати Європу і весь світ, переконати невпевнених лідерів деяких держав у нашій здатності перемогти й донести, заради чого ми воюємо”, – сказав Володимир Зеленський.

Він зауважив, що в умовах повномасштабної агресії Росії проти України не лише на фронті, а й в інформаційній сфері, що переповнена ворожою пропагандою, донести правду – досить складне завдання.

“І я хочу всім вам подякувати: ми виграли цю інформаційну війну. Вона ще не закінчилася, але наразі ми перемогли багатомільйонні вливання РФ в інформаційні атаки проти нас у всьому світі”, – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що багато журналістів загинули на цій війні під час виконання своїх обов’язків. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Водночас він наголосив, що внесок журналістів у боротьбу України за свободу й незалежність дуже вагомий, незалежно від того, де кожен з них працював – на фронті чи в тилу.

“Сьогодні однаково є героями всі ті, хто живий і хто назавжди залишиться в пам’яті. Ті, хто був і є на фронті, і ті, хто з 24 лютого не покинув свою державу й доносив правду в цивільному секторі”, – зазначив президент.

Володимир Зеленський вручив журналістам та іншим представникам засобів масової інформації державні нагороди, якими вони були відзначені з нагоди Дня Незалежності за значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку.

Також були відзначені іноземні журналісти за значні особисті заслуги в зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Як повідомляв ІМІ, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський своїм указом відзначив державними нагородами нагоди Дня Незалежності України низку українських медійників.

Liked the article?
Help us be even more cool!