ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленського та Байдена закликали обговорити звільнення ув'язнених в РФ, Криму та ОРДЛО громадян

28.08.2021, 14:17

Правозахисні організації вимагають від президентів України і США Володимира Зеленського та Джозефа Байдена на переговорах у Вашингтоні підняти питання звільнення незаконно засуджених українських громадян, які перебувають в ув'язненні на території Російської Федерації, в окупованих РФ Криму та частині Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у зверненні Центру громадянських свобод, Об'єднання родичів політв'язнів Кремля, Центру прав людини ZMINA, Медійної ініціативи за права людини, Кримської правозахисної групи, Платформи звільнення політв'язнів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Напередодні важливого візиту Президента України Володимира Зеленського в Вашингтон для зустрічі з президентом США Джо Байденом ми звертаємося до двох президентів з наполегливим проханням: підняти під час переговорів питання про осіб, незаконно утримуваних і засуджених в результаті російської агресії проти України в окупованому Криму, на території ОРДЛО, а також РФ”, - йдеться у зверненні, яке правозахисники мають намір передати Зеленському.

Крім того, правозахисники пропонують на українсько-американських переговорах обговорити такі питання, як тиск на РФ і на підконтрольні їй окупаційні адміністрації для звільнення українських громадян, для безперешкодного доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до незаконно утримувався в ОРДЛО особам.

“Станом на сьогодні в наших списках, щонайменше, 124 людини, які позбавлені волі на території окупованого Криму та Російської Федерації ... За даними СБУ, щонайменше, 276 осіб ... знаходяться на території, так званих ДНР і ЛНР”, - заявила 28 серпня глава правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик на акції в Києві.

На акцію перед будівлею Офісу президента в центрі столиці зібралися до ста активістів. Вони тримали плакати із закликами добитися звільнення політв'язнів, портрети українських громадян, які знаходяться в ув'язненні в РФ і на окупованих територіях.

Будівлю Офісу президента охороняють посилені наряди правоохоронців.

Liked the article?
Help us be even more cool!