ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Збирали компромат на військових та коригували удари по Харкову: СБУ викрила агентурну мережу РФ

Служба безпеки України викрила агентурну мережу головного управління Генштабу ЗС РФ, яка діяла на Харківщині, повідомила пресслужба відомства.

Учасники мережі збирали розвіддані про геолокації укріпрайонів та маршрути переміщення військової техніки Сил оборони. Крім того, вони збирали компромат на військовослужбовців ЗСУ, які перебувають на прифронтових територіях області.

"Найбільшу "увагу" російська розвідка звертала на діючих посадовців місцевих військкоматів та військово-лікарських комісій. Крім того, російські агенти відслідковували наслідки повітряних ударів рф по Харкову, а потім виходили на місця "прильотів" для їх фіксації та направлення "звіту" окупантам. У результаті багатоетапної спецоперації співробітники СБУ задокументували злочинні дії чотирьох учасників російської агентурної мережі й затримали їх за місцями проживання", – зазначили в СБУ.

За даними слідства, керував ворожою групою колишній місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення РФ втік до Росії. Там його завербували кадрові співробітники ГРУ та поставили йому завдання щодо створення власної агентурної мережі в Харкові.

До її складу він залучив чотирьох своїх знайомих з міста, серед яких таксист та працівниця місцевого газопостачального підприємства.

Вони об’їжджали місцевість і фіксували пункти базування Сил оборони або "адреси" російських повітряних ударів.

Зібрані відомості вони переправляли резиденту (керівнику групи) в рф, а він надавав їх своєму "куратору" з ГРУ. 

Liked the article?
Help us be even more cool!