ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Завідувачку архіву" в окупованому Криму засуджено до восьми років ув'язнення за колабораціонізм

Деснянський районний суд Києва заочно засудив до восьми років позбавлення волі “завідувачку архівного сектору” окупаційної “адміністрації Джанкоя” за колабораційну діяльність.

Відповідний вирок ухвалено 30 травня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як випливає з матерів суду, у липні 2022 року вона добровільно обійняла посаду “председателя участковой избирательной комиссии избирательного участка № 67 города Джанкой Республики Крым”, чим сприяла окупаційній політиці РФ на окупованому півострові.

У пресслужбі Головного управління Служби безпеки України в АРК зауважили, що жінка веде активну пропагандистську діяльність серед кримських дітей.

“Зафіксовано, що колаборантка проводила так звані “виховні зустрічі” зі школярами. Під час цих “заходів” вона поширювала російську пропаганду та псевдоісторію”, – повідомили в СБУ.

Деснянський районний суд Києва визнав її винною в колабораційній діяльності та засудив до восьми років позбавлення волі без конфіскації майна. 

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту Сергію Гаврильчуку – керівнику “регіонального штабу “Юнармії” в тимчасово окупованому Криму. За даними слідства, перебуваючи на “посаді”, він масово залучає місцевих школярів до мілітарної організації Росії. Наприкінці навчального року старшокласники складають відповідний “іспит”, за результатами якого Гаврильчук особисто вербує “випускників” до збройних сил РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!