ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру очільнику "Юнармії" в Криму

Служба безпеки України повідомила про підозру російському пропагандисту Сергію Гаврильчуку – керівнику “регіонального штабу “Юнармії” в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомила пресслужба відомства.

Підозру йому повідомили за статтями:

  • порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2).

За даними слідства, перебуваючи на “посаді”, він масово залучає місцевих школярів до мілітарної організації Росії. 

Також в СБУ зазначають, що кожна школа півострова отримала вказівку скеровувати своїх учнів до “Юнармії”.

“Інструктори цієї установи ідеологічно налаштовують дітей проти України. Також там навчають школярів тактиці ведення бою і проводять з ними вогневу та розвідувально-диверсійну підготовку. Крім того, в місцевому осередку “Юнармії” запроваджені польові виходи з учнями для занять з мінно-вибухової справи”, – зазначає спецслужба.

Також в СБУ додали, що наприкінці навчального року старшокласники складають відповідний “іспит”, за результатами якого Гаврильчук особисто вербує “випускників” до збройних сил РФ.

Як повідомляв ІМІ, Луганська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівниці підрозділу російської “Юнармії” на окупованій території Луганської області. Її судитимуть за фактом колабораційної діяльності, а також за порушення законів та звичаїв війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!