ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Завдяки участі Залужного в "Медіа-каві" зібрали на благодійність близько 1,1 млн грн

15.07.2024, 11:32
Мая Голуб

Благодійний аукціон “Медіа-кава” завдяки участі Надзвичайного та Повноважного Посла України у Великій Британії, ексголовнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного зібрав 1,1 млн гривень. 

Про це представниці Інституту масової інформації у Волинській області повідомив волонтер і адміністратор проєкту “Медіа-кава”, журналіст із Луцька Мирослав Ватащук.

За його словами, зібрані кошти з аукціону спрямують на допомогу бійцям Сил спеціальних операцій ЗСУ та інших підрозділів Сил оборони.

Кава з Валерієм Залужним, лот проєкту “Медіа-кава”. Фото з фейсбук-сторінки “Медіа-кави”

Лот з Валерієм Залужним на “Медіа-каві” з'явився 3 липня. Після влучання російської ракети в дитячу лікарню “Охматдит” у Києві 8 липня люди почали надсилати гроші на волонтерську картку Мирослава Ватащука, а також надсилати скриншоти щодо надісланих коштів на благодійність.  

Мирослав Ватащук розповів, що завдяки участі Валерія Залужного на різні благодійні цілі вдалося зібрати близько 1,1 млн грн. Зокрема, лише “Медіа-каві” задонатили 610 тис. грн. 

За результатами благодійного аукціону зустріч за кавою з Валерієм Залужним купили три переможці:

  • директор громадської спілки “Музей видатних киян” Сергій Костянчук за 260 тис. грн,  один із засновників Ukrainian Fashion Week Олександр Соколовський за 250 тис. грн
  • Тарас Шевченко за 100 тис. грн.

Один з учасників Віталій Зорин, який зробив ставку 160 тис. грн, попросив скасувати його ставку та визнати переможною попередню з особистих причин. Одна з них полягає в тому, що частину коштів він уже задонатив на потреби військовослужбовців Сил оборони на півдні. 

Нагадаємо, завдяки проєкту “Медіа-кава” можна зустрітися з публічними людьми за гроші, якщо ставка буде найбільшою. За правилами аукціону, зустрітися за чашкою кави можна офлайн або онлайн. Початкова ставка кожного лота – 150 гривень. У межах проєкту в лоті з Валерієм Залужним збільшили початкову ставку донату – 10 тисяч гривень. 

Також на аукціоні можна придбати різні речі, що передають люди, які в такий спосіб хочуть підтримати військових. Це вироби ручної роботи, колекційні монети, марки, картини, браслети та інше.

Liked the article?
Help us be even more cool!