ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджений Росією громадянський журналіст з Криму Тимур Ібрагімов потребує заміни штучного ока

Фото - Кримська солідарність
Фото - Кримська солідарність

Засуджений російським судом на 17 років позбавлення волі громадянський журналіст із Криму Тимур Ібрагімов потребує заміни очного імпланта, але в тюремній лікарні це зробити неможливо.

Про це “Кримській солідарності” розповіла дружина політв'язня Діляра Ібрагімова. 

“Варіантів заміни наразі немає, оскільки це колонія. Яку допомогу вони нададуть за таких умов — незрозуміло. Тому поки що залишається все як є. Його оглянув у колонії лікар-окуліст, який призначив лікування у вигляді ліків, крапель та вітамінів”, - повідомила Діляра.

12 листопада вона відвідала чоловіка у російській колонії в Рязанській області РФ.

Раніше він поскаржився на погіршення зору. Ібрагімов — інвалід третьої групи зі зору, одне око йому замінили на штучне понад 15 років тому.

За півтора року утримання Ібрагімова в колонії окуліст приїхав уперше. Він також наголосив, що імплант необхідно замінити. Однак, враховуючи становище ув'язненого, порекомендував “хоча б приймати ті ліки, які йому виписали”.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року співробітники ФСБ РФ заарештували шістьох мешканців Бахчисараю - Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва та Ернеса Аметова.

Їм інкримінували участь у забороненій у Росії та анексованому Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

У вересні 2020 року російський Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок у другій бахчисарайській справі “Хізб ут-Тахрір”. Кримських мусульман засудили до термінів від 13 до 19 років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!