ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж вийшов на волю після угоди зі США

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж. Фото – Techly
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж. Фото – Techly

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж вийшов на волю 26 червня, після того як у суді на території американського тихоокеанського острова Сайпан визнав себе винним у порушенні законодавства США про шпигунство – за умовами угоди, яка дозволила йому повернутися додому, до Австралії, повідомляє Радіо Свобода.

Під час слухання Ассанж визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення – у змові з метою отримання і розголошення секретних документів національної оборони.

Зараз Ассанж прямує до Австралії. Департамент юстиції США заявив, що йому заборонено повертатися до Сполучених Штатів без дозволу.

Як повідомляв ІМІ, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж вийшов з тюрми на свободу. У в'язниці суворого режиму Белмарш він провів 1901 день.

США висували Ассанжу 18 звинувачень, пов'язаних з публікацією на WikiLeaks тисячі секретних файлів та дипломатичних телеграм 2010 року. Зокрема, йшлося про оприлюднення імен засекречених джерел. Також Ассанжа звинувачували в змові з ексаналітиком армії рядовим Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

Ассанжу загрожувало до 175 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!