ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновник WikiLeaks Ассанж вийшов із британської в'язниці

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж вийшов з тюрми на свободу. У в'язниці суворого режиму Белмарш він провів 1901 день.

Як зазначає WikiLeaks, Високий суд Лондона звільнив його під заставу. У другій половині дня 24 червня він сів на літак в аеропорту Станстед і покинув Велику Британію.

“Це результат масштабної кампанії, до якої були залучені низові організатори, борці за свободу преси, законодавці й лідери з усього політичного спектра, аж до Організації Об’єднаних Націй. Це створило простір для тривалого періоду переговорів з міністерством юстиції США, що призвело до угоди, яка ще не була офіційно завершена”, – зазначили у WikiLeaks та пообіцяли найближчим часом надати більше інформації.

Джуліан Ассанж. Фото – coe.int

Як повідомляє CNN, федеральний суддя на Північних Маріанських Островах призначив слухання про визнання провини та ухвалення вироку на ранок 26 червня, згідно з окружним судом США. Відповідно до листа прокурорів, прокурори міністерства юстиції попросили суд розпочати розгляд справи того ж дня, оскільки Ассанж не хотів перебувати на території континентальної частини США для визнання провини.

За словами прокурорів, суд на островах розташований поблизу Австралії, громадянином якої є Ассанж, і, як очікується, він повернеться туди після судового засідання.

Прокурори повідомили судді, що вони “очікують, що підсудний визнає себе винним за звинуваченням... і суд засудить його за цей злочин”.

США висуває Ассанжу 18 звинувачень, пов'язаних з публікацією на WikiLeaks тисячі секретних файлів та дипломатичних телеграм 2010 року. Якщо Ассанж буде визнаний винним, йому загрожує до 175 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!