ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізька міськрада дозволила журналістці сфотографувати запитувані документи після нагадування закону

25.09.2017, 13:10

У Запорізькій міській раді журналістці 061.ua Катерині Майбороді спочатку запропонували заплатити за оцифрування 190 сторінок розпоряджень, але потім дозволили прийти та сфотографувати документи. Про це журналістка повідомила на своїй сторінці в Facebook та підтвердила представниці ІМІ у Запорізькій області.

“Міська рада надіслала відповідь на запит, проте не вся запитувана інформація була оцифрована, а тому мені запропонували відсканувати ще 190 сторінок, попередивши, що це коштуватиме певну суму”, - зазначила журналістка.

“Така ситуація нещодавно вже була з іншим запитом редакції, тому я зателефонувала за контактним номером. У відділі наголосили, що, відповідно до закону, я мушу відшкодувати витрати на копіювання. Я одразу попросила керівницю відділу подивитися пункт 4 першої частини статті 14 в Законі України “Про доступ до публічної інформації”, за яким я маю право сфотографувати необхідні документи”, - розповіла Катерина Майборода представниці ІМІ.

Керівниця сектору доступу до публічної інформації передивилася закон та погодилася. У час, який вони узгодили, Катерині надали розпорядження, які вона запитувала, та місце, де журналістка могла все це сфотографувати.

Як повідомляв ІМІ, минулого тижня в Запорізькій міській раді згодні були надати відповідь на запит редакторки сайту 061.ua Тетяни Гонченко лише за умов оплати ксерокопіювання документів. Наразі Тетяна Гонченко продовжує спроби отримання документів безкоштовно.

Автор фото - Катерина Майборода
Liked the article?
Help us be even more cool!