ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закриття нового телеканалу команди Медведчука розглянуть у Раді

02.03.2021, 16:03
Фото – Інформатор
Фото – Інформатор

Два парламентські комітети розглянуть питання блокування телеканалу "Перший незалежний", який купив представник медіагрупи нардепа "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака Павло Єгоричев.

Про це заявив народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич з трибуни парламенту, повідомляє "Українська правда".

"Я хочу подякувати керівникам фракцій і особисто голові Верховної Ради за нараду, яка відбулася з приводу припиненння мовлення телеканалу "Перший незалежний". Прийнято рішення у двох комітетах розглянути питання законності дій Служби безпеки України. І в разі якщо рівнів комітету не буде достатньо для відповідного реагування, то це питання буде повернуте на розгляд і на розсуд голів фракцій Верховної Ради.

Дякую за розуміння загрози подібних рішень, тому що дійсно може так статися, що, якщо такі дії продовжаться, буде відповідна динаміка й логіка, то в нас залишаться виключно, можливо, канал "Рада" і "Вісник президента". Іншого нічого вже в країні не буде, якщо зникне свобода слова і права журналістів", – сказав Шуфрич.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами "112 Україна", NewsOne та ZIK.

26 лютого Павло Єгоричев, який є директором ТОВ "Новий формат ТВ" та головою у ТОВ "ТВ Вибір", що входять до медіагрупи Тараса Козака, став керівником ТОВ "Тайм Медіа" й львівського каналу "Перший незалежний".

Того ж дня почалося мовлення Першого незалежного в новому форматі, але за годину його відімкнули

Liked the article?
Help us be even more cool!