ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закон про медіа заборонить усі російські ЗМІ в Україні – Ткаченко

21.07.2022, 13:03
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Закон про медіа заборонить усі телеканали та інші медіаресурси, які походять з росії. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, у законопроєкті з’являється норма співрегулювання, коли медійники спільно з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення і МКІП можуть брати участь у врегулюванні тих чи тих важливих питань.

“Цей закон поставить заслін російській пропаганді на території України.  Всі телеканали та інші медіаресурси з походженням із держави-агресора будуть заборонені”, – написав Ткаченко.  

Він також повідомив, що 20 липня обговорив з Нацрадою, офісом віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та керівництвом Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики відповідність законопроєкту Європейським директивам.

Як повідомляв ІМІ, 1 липня низка громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали владу відкрито обговорити, допрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа.

23 червня глави держав та урядів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Однією з вимог є ухвалення закону про медіа. 

Законопроєкт “Про медіа” (№2693-д), який був зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонував запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання і галузевого саморегулювання.

17 січня 2020 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!