ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закликав до припинення існування України: СБУ викрила на Львівщині колишнього комуніста

Кіберфахівці Служби безпеки викрили у Львові колишнього секретаря регіонального комітету забороненої комуністичної партії: він виправдовував збройну агресію РФ і  окупацію частини території України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У 2014 році він проводив активну політичну діяльність і балотувався до Верховної Ради. Після невдалої спроби стати нардепом чоловік став непублічним, але після початку повномасштабного вторгнення РФ відкрито підтримав російську збройну агресію.

"Ворожу агітацію він поширював через власну сторінку в забороненій соцмережі "Одноклассники". Для конспірації незаконних дій він створив декілька фейкових акаунтів, які використовував для подальшого проведення підривної діяльності на користь країни-агресора. Крім того, у своїх "дописах" зловмисник вихваляв агресивну політику очільника кремля, "ностальгував" за колишнім СРСР і виправдовував захоплення частини південних регіонів України", – зазначили в українській спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за п’ятьма статтями: зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками; пропаганда війни; повторне поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Співробітники матеріали справи щодо підозрюваного скерували до суду. Чоловікові загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, Одеській блогерці Марії Лещенко за відео в тіктоку й телеграмі із закликами бомбардувати Україну суд заборонив на 10 років працювати в органах влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!