ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закликав до "поділу" України: СБУ затримала пропагандиста, який працював на Медведчука

12.04.2023, 13:35
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали в Хмельницькому проросійського пропагандиста. Він допомагав окупантам у війні проти України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

До початку повномасштабного вторгнення чоловік входив до пулу політичних піарників, які працювали на підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Затриманий "розкручував" медійний образ політика як "миротворця", якого нібито "чують" у Москві. Крім того, затриманий регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах.

"На початку 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство "News-front", зареєстроване в тимчасово окупованому Криму. З початком повномасштабної агресії РФ пропагандист жив у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, у яких сумнівався в існуванні української держави в міжнародно визнаних кордонах. Також він дискредитував Сили оборони та поширював фейки про внутрішньополітичну обстановку в Україні", – йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що ініційовані Службою лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності затриманого.

Під час обшуків за місцем його проживання в Хмельницькому правоохоронці знайшли комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував для злочину.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Нині чоловік під вартою без права на заставу.

За інформацією джерел УП в правоохоронних органах йдеться про Олексія Куракіна. Цю ж інформацію джерело в правоохоронних органах підтвердило і виданню Ліга.net.

Олексій Куракін є в базі псевдосоціологів видання Texty. Востаннє інформація про нього оновлювалась у 2019 році.

Куракіна там представляють як блогера та політичного піарника, який мав блог на сайті korrespondent.net, що належав олігарху Сергію Курченку, який утік до Росії разом з Януковичем.

"Регулярно піарить проросійського політика та кума Путіна Віктора Медведчука. Станом на початок липня 2019 року, у поточному році Куракін піарив Медведчука у своїх блогах щонайменше 15 разів (із 28 постів), у 2018 році – ще частіше – 24 рази (з 41). Практично кожну статтю Куракіна з "Корреспондента" активно поширюють близькі до Медведчука інтернет-ресурси politeka.net, znaj.ua, versii.com, akcenty.com.ua, vlasti.net, fraza.ua, comments.ua, from-ua.com, golos.ua", – йдеться в статті. 

Як повідомляв ІМІ, ГУ СБУ в Івано-Франківській області оголосило Оксану Марченко, дружину підозрюваного в держзраді колишнього народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, у розшук. Сама Марченко підозрюється у фінансуванні російських угруповань.

Liked the article?
Help us be even more cool!