ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закликав до окупації українських міст: "посадовцю" з Криму повідомили про підозру

13.04.2023, 12:56
Фото – Прокуратура АРК Крим та м. Севастополя
Фото – Прокуратура АРК Крим та м. Севастополя

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру заступнику голови окупаційної "Державної Ради Республіки Крим".

Пр це повідомила пресслужба прокуратури.

Його дії правоохоронці кваліфікували як зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

"З початку повномасштабного вторгнення РФ підозрюваний активно сприяє державі-окупанту та бере участь у різних політичних заходах з підтримки збройної агресії проти України. Минулого року окупаційний посадовець, виступаючи на пропагандистському телебаченні, закликав до окупації міст Одеси, Миколаєва та Дніпра, а також заявляв про необхідність приєднання їх до так званого "Кримського федерального округу", – йдеться в повідомленні.

Після 2014 року підозрюваний обіймав різні керівні посади в окупаційних органах влади. Зокрема, був помічником "члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ" Сергія Цекова. А з 2019 року посадовець став заступником голови "Державної Ради Республіки Крим".

Як повідомляв ІМІ, чотирьох жителів Донеччини судитимуть за поширення даних про українських бійців. На Волині судитимуть ув'язненого, який у соцмережах поширював наративи російської пропаганди.

Liked the article?
Help us be even more cool!