ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Волині судитимуть ув'язненого, який у соцмережах поширював наративи російської пропаганди

10.04.2023, 16:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Волині у виправній колонії викрили в'язня, який поширював у забороненій в Україні російській соціальній мережі публікації, де підтримував РФ і виправдовував агресію проти України.

Про це повідомляють Управління СБУ у Волинській області та Волинська обласна прокуратура.

За даними слідства, уродженець АР Крим, який був неодноразово судимий, відбуваючи 15-річний термін покарання, зокрема за умисне вбивство, у Кам’янській виправній колонії в Запорізькій області, а згодом – у Маневицькій виправній колонії №42 на Волині, систематично поширював у забороненій законодавством російській соцмережі публікації з наративами “руского міра”. 

“Ув'язнений не приховував своєї проросійської позиції, підтримував окупацію Криму та України, прославляв російських військових та Владіміра Путіна”, – повідомили правоохоронці.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення чоловіком злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.   

Liked the article?
Help us be even more cool!