ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Вишинського заявив відвід судді, яку вважає "упередженою"

31.10.2018, 13:43
Фото - krymr.com

Сторона захисту підозрюваного в зраді керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського заявила відвід слідчому судді Галині Радченко. Відвід було заявлено 31 жовтня під час засідання у Херсонському міському суді, повідомляє Крим.Реалії.

Адвокати Вишинського вважають, що суддя ставиться до їхнього підзахисного “упереджено”.

“Ця суддя вже розглядала низку клопотань (у справі Вишинського – ред.) і, крім того, на засіданні у вересні під час розгляду відводу судді Ярославу Мусулевському публічно заявила своє ставлення до підзахисного, що є не зовсім неупереджено”, – прокоментував ситуацію журналістам захисник Вишинського Андрій Доманський.

Засідання з розгляду клопотання про продовження терміну запобіжного заходу Вишинському відклали до 14:30 31 жовтня.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розраховує протягом місяця надіслати до суду обвинувальний акт щодо Вишинського.

Як повідомляв ІМІ, 23 жовтня Херсонський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги захисту керівника “РІА Новини України” Кирила Вишинського на продовження йому терміну утримання під вартою до 4 листопада.

6 вересня Херсонський міський суд залишив під арештом обвинуваченого в державній зраді керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського ще на 60 діб, продовживши утримання під вартою до 4 листопада. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на продовження строку арешту Вишинському.

15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!