ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Вишинського оскаржив продовження арешту

05.11.2018, 13:18
Фото - Володимир Гонтар / УНІАН / Громадське

Захист керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського подав скаргу до Апеляційного суду Херсонської області на продовження його арешту. Про це адвокат Андрій Доманський повідомив “РІА Новини”, повідомляє “Українська правда”.

“Поштою відправлено, я ж перебуваю в Києві, а не в Херсоні. Апеляційну скаргу подано поштою, і ми чекаємо відповіді”, – повідомив він.

Термін розгляду апеляції поки не призначений. “Ми сподіваємося, що найближчим часом буде розглянута”, – підкреслив адвокат.

Також, за словами Доманського, в понеділок один з адвокатів Вишинського збирається відвідати його в СІЗО Херсона.

Як повідомляв ІМІ, 1 листопада Херсонський міський суд продовжив термін тримання під вартою керівнику “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському до 28 грудня.

23 жовтня Херсонський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги захисту керівника “РІА Новини України” Кирила Вишинського на продовження йому терміну утримання під вартою до 4 листопада.

6 вересня Херсонський міський суд залишив під арештом обвинуваченого в державній зраді керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського ще на 60 діб, продовживши утримання під вартою до 4 листопада. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на продовження строку арешту Вишинському.

15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!