ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Вишинського оскаржить рішення суду про продовження терміну арешту

19.07.2019, 17:13
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Захист головного редактора “РІА Новини - Україна” Кирила Вишинського оскаржить рішення Подільського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу. Про це 19 липня повідомив адвокат підозрюваного Андрій Доманський журналістам після закінчення судового засідання, інформує Інтерфакс-Україна.

“Не скажу, що сьогоднішнє рішення було несподіваним, оскільки ми бачимо, що суди по-різному вивчають ризики ... Це не остаточне рішення, оскільке воно підлягає оскарженню в апеляційному порядку. Тому з боку захисту буде подана апеляційна скарга”, - сказав Доманський.

Що стосується наступного судового засідання, яке відбудеться 16 вересня, то, за словами адвоката, сторона обвинувачення зобов'язана забезпечити явку свідків. 

“А після допиту свідків нівелюється ще один ризик - про можливість впливу на свідків, тому 16 вересня ми повернемося до питання зміни запобіжного заходу, якщо вона не буде змінена апеляційним судом, - підкреслив він.

Доманський додав, що дана справа “дуже політизована”.

Щодо питання обміну адвокат пояснив, що цей момент не перебуває у юридичній площині.

У свою чергу, прокурор Євген Комаровський розповів журналістам, що суд при ухваленні рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою врахував наявність ризиків про те, що Вишинський може залишити територію України і впливати на свідків.

За його словами, суд також встановив обсяг доказів по справі.

“Що стосується обміну, то хотів би зазначити, що прокуратура є виключно правоохоронним органом і питання обміну в її компетенцію не входить”, - вказав Комаровський.

Як повідомляв ІМІ, 19 липня Подільський райсуд Києва залишив під вартою до 19 вересня головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. 

19 липня прокуратура просила Подільський райсуд Києва продовжити Вишинському термін тримання під вартою на 60 днів.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

4 квітня 2019 року Подільський райсуд м. Києва розпочав розгляд по суті справи керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, якого обвинувачують у держзраді.

15 квітня 2019 року прокуратура звинуватила керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського в розміщенні 72 статей “антиукраїнського спрямування”.

27 травня 2019 року об’єднана палата Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду залишила без задоволення касаційну скаргу адвокатів Кирила Вишинського на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Liked the article?
Help us be even more cool!