ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатський телеканал “М-студіо” перейшов у власність родин двох нардепів

07.05.2020, 10:07
Фото – фесбук М-Студіо
Фото – фесбук М-Студіо

Закарпатський телеканал “М-студіо” змінив структуру власності, зокрема тепер медіаактив опосередковано належить родинам двох депутатів парламенту – Василя Петьовки та Валерія Лунченка, а також депутата Закарпатської обласної ради Мирослава Білецького. Крім того, стосунок до телеканалу можуть мати й народні депутати Роберт Горват та Владіслав Поляк. Про це повідомляє представник ІМІ в області, посилаючись на дані державних реєстрів.

За даними аналітичної платформи YouControl, єдиним засновником Дочірнього підприємства “Телерадіокомпанія Мукачево (М-СТУДІО)” є ТОВ “Продюсер”. Засновниками останнього, зі свого боку, є Оксана Білецька (частка 12,5%), Надія Воронич (25%), Марина Лунченко (12,5%), Олексій Матрунич (25%), Марина Петьовка (25%). 

Мирослав Білецький є депутатом Закарпатської обласної ради від “Європейської солідарності”, Валерій Лунченко депутат парламенту від округу №71, Василь Петьовка – від округу №72 (обоє члени групи “Довіра”).

Із бази системи YouControl відомо, що громадянка Надія Воронич є керівником ТОВ “Дастор-Ужгород”, яке більш знане як місцевий торговельний центр. Депутат парламенту від округу №68 Роберт Горват в Ужгороді відомий як його засновник. Крім того, він є членом депутатської групи “Довіра”.

Щодо громадянина Матрунича Олексія Івановича, адреса реєстрації якого у місті Виноградів, то людина із таким прізвищем, іменем та по батькові доводиться сином депутата Виноградівської міської ради Івана Матрунича, це згадано, зокрема, у декларації депутата за 2017 рік.  Сьогодні депутат Іван Матрунич є офіційним штатним помічником депутата парламенту від округу №73 Владіслава Поляка.

Оксана Білецька та Марина Лунченко також володіють навпіл телеканалом “РТК “Хуст”.

Марина Петьовка, дружина нардепа Василя Петьовки, раніше уже володіла часткою “М-студіо”. 

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році серед засновників телеканалу були Марина Петьовка, Оксана Балога, Мирослава Токар. У 2017 році єдиним власником каналу стало ТОВ “Продюсер”, засновником якого, своєю чергою, була фірма в Празі “Сорел Комодітіс С.Р.О.”. Із 2017 року кінцевим бенефіціарним власником і ТОВ “Продюсер” і “М-студіо” у реєстрах був зазначений громадянин Яцківський Вадим Ігорович, відомий як депутат Ужгородської міської ради каденції 2010–2015 років від партії “Фронт змін”.

Liked the article?
Help us be even more cool!