ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заява ініціативи "Медіачек" щодо трактування її висновку №5

24.05.2019, 15:47
Фото - fgorenie.org

7 травня ц.р. на веб-сайті Інформаційного агентства “Волинські новини” було оприлюднено в якості новинного матеріалу трактування відповідною редакцією Висновку №5 Ініціативи, в якому останньою було надано оцінку матеріалам розслідування можливого зв̕̕язку А.Покровського з гральним бізнесом (під назвою “У матеріалах про гральний бізнес Покровського неправди немає: результати перевірки”).

У зв̕̕язку з цим вважаємо за необхідне заявити про наступне.

Хоча ми вітаємо публікацію посилання на наш висновок на веб-сайті редакції, чиї матеріали стали предметом розгляду Ініціативою, але публікація редакцією Інформагентства власної оцінки висновку Ініціативи в якості новинного матеріалу є явним порушення журналістського професійного стандарту відокремлення фактів від коментарів та оцінок.

Публікація таких оцінок будь-де, крім розділу “новини” на сайті Інформагентства була б більш виправданою й справедливою щодо читачів сайту.

По суті щодо винесеної в заголовок даного матеріалу тези маємо зазначити, що у висновку не йдеться про підтвердження чи непідтвердження зв̕̕язку А.Покровського з гральним бізнесом на даний момент. На нашу думку, для перевірки такого зв̕̕язку необхідне більш комплексне дослідження, яке може бути здійснене зокрема в рамках судового процесу. Ініціатива має на меті оцінку якості журналістських матеріалів, але не повторну перевірку всіх наведених у журналістському розслідуванні даних і реальних чи приписуваних зв’язків в контексті головної тези розслідування, що можливо було б зробити лише з виїздом на місце (в м.Луцьк), опитуванням вказаних у розслідуванні осіб та ін.

Ми сподіваємося, що в подальшому редакція Інформагентства “Волинські новини” дотримуватиметься усіх професійних журналістських стандартів у новинному контенті.

Як повідомляв ІМІ, ініціатива “Медіачек” за підсумками розгляду скарги на телеканал “Аверс” і видання “Волинські новини” знайшла порушення п.п. 6, 9 і 10 Кодексу етики українського журналіста у їхніх матеріалах про звинувачення щодо причетності до грального бізнесу бізнесмена і депутата Андрія Покровського.

Liked the article?
Help us be even more cool!