ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Вишинського оскаржить рішення суду про арешт

18.05.2018, 10:01
Фото - Мост

Захист керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського має намір оскаржити рішення Херсонського міського суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Про це заявив адвокат Вишинського Андрій Доманський, повідомляє Мост.

“Так, оскаржимо ... У нас є п'ять днів, протягом яких ми маємо право подати апеляцію на дане рішення суду”, - заявив адвокат журналістам 17 травня після засідання суду.

На запитання про те, чи буде якимось чином залучатися російська сторона у зв'язку з тим, що Вишинський є також громадянином Росії, адвокат відповів, що це практично виключено.

“У першу чергу він є громадянином України. За цієї обставини я не думаю, що такі будуть звернення, оскільки в першу чергу він є громадянином України і був затриманий в Україні”, - заявив він.

Як повідомляв ІМІ, 17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику інформаційного агентства “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

15 травня представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння через обшуки в офісі і в журналістів “РІА Новини Україна”.

15 травня Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав українську владу оприлюднити звинувачення й докази в провадженні щодо керівника інформаційного агентства “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

16 травня Кирила Вишинського доправили з Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу, де розташована прокуратура Автономної Республіки Крим, яка веде справу Вишинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!