ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ

24.09.2018, 14:00
Фото - Фейсбук "Кримська солідарність" / Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму 19 вересня відхилив апеляційну скаргу захисників кримськотатарського блогера та активіста Нарімана Мемедемінова на утримання його під вартою. Блогер пробуде під арештом до 17 жовтня.

Про це повідомив адвокат блогера Еміль Курбедінов, інформує “Детектор медіа”.

“Арешт у нього до 17 жовтня. Скоріше за все, за декілька днів до його закінчення буде знову подовження арешту”, – сказав він.

Адвокат додав, що знову подаватиме апеляційну скаргу. Ми кожне продовження оскаржуємо для того, щоб мати матеріали для європейського суду та для інших міжнародних інстанцій”, – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Перед затриманням до його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району увірвалися силовики та провели обшук, вилучили телефони і техніку у журналіста та його дружини.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував Нарімана Мемедемінова. У червні Нарімана Мемедемінова помістили до психіатричної лікарні нібито для “обстеження”. Зараз він перебуває в СІЗО Сімферополя.

23 березня низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів заявили, що вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

23 березня ІМІ закликав міжнародні організації захистити арештованого кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова.

23 березня прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом позбавлення волі кримського громадського журналіста та активіста Нарімана Мемедемінова.

23 серпня підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедемінова під вартою до 15 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!