ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За словацьким журналістом Кучаком стежили кілька днів до його вбивства - OCCRP

21.02.2019, 11:15
Фото - access-info.org

Вбивці словацького журналіста Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової стежили за його будинком за кілька днів до вбивства в лютому минулого року. Про це повідомив Проект з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) з посиланням на джерела в поліції Словаччини, інформує “Європейська правда”.

Троє підозрюваних відвідували будинок принаймні сім разів. Вони сказали, що їх найняла колега найбагатшого бізнесмена Словаччини Маріана Кочнера, який не був звинувачений у вчиненні злочину, і відмовився коментувати нові дані.

ЗМІ після вбивства нагадували, що Куцяк в останні тижні регулярно писав про Кочнера і навіть подав проти нього кримінальну скаргу через передбачувані погрози.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року в Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві. Всім їм висунули обвинувачення.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Прокуратура Словаччини назвала можливим замовником вбивства Яна Кучака 44-річну жительку міста Комарно (Південна Словаччина) Альону Жужову. За даними поліції, підозрювана тісно пов’язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. Саме його контакти з італійською мафією “Ндрангета” розслідував Кучак перед смертю.

Liked the article?
Help us be even more cool!