ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За побиття журналістів "СтопКору" судитимуть жителя Прилук

30.07.2019, 10:50

Прилуцька місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням жителя м.Прилук Чернігівської області у завданні побоїв та легких тілесних ушкоджень журналістам проекту “Стоп корупції” у зв’язку із здійснення ними законної професійної діяльності.

Про це повідомляє видання “Події і коментарі” з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Прилук.

Жителя Прилук обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв ІМІ, 13 червня у Прилуках Чернігівської області заступник голови виборчого штабу кандидата в народні депутати Олександр Чалий побив двох журналістів проекту “Стоп корупції” Марію Гураль та Володимира Циганова. 

Чалий спочатку намагався вирвати мікрофон у журналістки Марії Гураль, а потім почав її бити. Згодом він почав бити колегу журналістки Володимира Циганова, який намагався захистити дівчину.

Унаслідок нападу Марія Гураль отримала струс мозку, а Володимир Циганов – численні садна та забої.

За фактом побиття журналістів поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо журналіста.

14 червня поліція затримала чоловіка, який напав на журналістів “СтопКору”, та оголосила про підозру у вчиненні злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!