ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За один-два тижні відбудеться відкриття Центру кібербезпеки – Зеленський

11.05.2021, 13:30
Фото – dentonsdata.com
Фото – dentonsdata.com

В Україні Центр кібербезпеки вже працює, проте офіційне відкриття відбудеться за один-два тижні. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський 11 травня журналістам після виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми вирішили дійсно зробити Центр кібербезпеки, не просто вирішили, ми його зробили. Я його офіційно ще не відкривав, але він працює вже в робочому форматі”, – сказав він.

За його словами, центр офіційно відкриється за один-два тижні.

“Там непогана команда, ми паралельно це робили з Центром дезінформації... У принципі, там повністю стратегія Центру дезінформації є. Центр з виявлення фейків чи не фейків, як працює Центр дезінформації, усе це я вам не можу розповісти, але співпрацювати буде з різними розвідками – як українськими, так і іноземних держав-партнерів”, – зазначив президент.

Стосовно того, чи буде в Україні окрема законодавча база у зв'язку зі створенням центрів, Зеленський сказав: “Будемо дивитися. Думаю, що ми обов'язково маємо знайти законодавчі кроки для повноцінного втілення роботи центру”.

Глава держави наголосив, що захищати країну, зокрема інформаційно, “неможливо однією лише Радою національної безпеки і оборони України”.

“Ми це робимо сьогодні на рівні РНБО. Цього мало. Проте ми бачимо в цьому серйозні результати й боремося з дезінформацією всередині країни, зовні складно. Тому нам потрібна допомога Центру дезінформації, який поширюватиме свою роботу і за межі України”, – сказав Зеленський.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 187/2021 “Питання Центру протидії дезінформації”, яким затвердив положення про центр.

6 квітня Офіс президента презентував в Києві Центр протидії дезінформації.

2 квітня Президент України Володимир Зеленський призначив своїм указом Поліну Лисенко керівницею відомства.

Liked the article?
Help us be even more cool!