ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За держзраду затримано ексголову львівської ОПЗЖ, яка прикривалася журналістськими посвідченнями – ГПУ

26.08.2022, 17:21
Фото – Варіанти
Фото – Варіанти

Колишній очільниці львівської обласної організації забороненої в Україні політичної партії “ОПЗЖ” та громадської організації “Український вибір – право народу” оголосили про підозру в державній зраді. Підозрювана використовувала журналістські посвідчення для прикриття своєї підривної діяльності та поширення дезінформації в інтересах агресора.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, вона керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій. 

“За вказівками спецслужб країни-агресора вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, де поширювалися неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні”, – зазначає Офіс ГПУ.

Крім того, підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

Як зазначає Офіс ГПУ, підривну діяльність проти України вона вела на виконання замовлень росії за фінансову винагороду з травня 2015 до серпня 2022 року, використовуючи можливості громадських організацій, а також особистих контактів у ветеранських організаціях.

Для прикриття власної підривної діяльності, а також поширення дезінформації в інтересах агресора підозрювана використовувала журналістські посвідчення. А зв'язок з російськими кураторами підтримувала через соцмережі та електронну пошту, куди і надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

Під час обшуків у неї виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Також їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляє ZAXID.net, йдеться про Інну Іваночко, яка останніми роками очолювала обласний осередок ОПЗЖ та керувала на ЛЬвівщині громадським рухом Віктора Медведчука “Український вибір – право народу”. За даними видання, вона під час Революції гідності підтримувала “Антимайдан”, відома своїми проросійськими поглядами та виступами в російських ЗМІ, організовувала заходи з радянською символікою та судилася проти рішення міськради про демонтаж Монумента слави у Львові.

Liked the article?
Help us be even more cool!